Mit szedjek?

Miért szedjek vitaminokat?

Szeretettel üdvözöllek a blogomon. Azért indítottam, mert szeretném felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a vitaminokra, étrend-kiegészítőkre igenis szükség vna. Nem egyszerű, nevetséges divathóbort, hogy az emberek multivitaminokat vagy más vitaminokat szednek, hanem megfontolt döntés eredménye.

 

A vitaminok az élethez nélkülözhetetlen anyagok. Azonban ennél jóval többet tudnak, hiszen a testi és lelki egészségünkért is felelnek. Lehet, hogy a minimummal is megelégedhetünk, de ha többet adunk a szervezetünknek, akkor jobban is fog működni.

Képzeljük el úgy a testünket, mint egy autót. Mi kell, hogy az autó megfelelően működjön? Természetesen benzin, ez az elfogyasztott étel. De az olajról, a hűtőfolyadékról vagy az akkumulátorról sem szabad megfeledkezni! Ezek a vitaminok, ásványi anyagok és minden olyan dolog, ami közvetlenül ugyan nem ad energiát, de hozzájárul ahhoz, hogy mégis jobban menjen az autónk. Ebből vehetünk olcsót és egyszerűt, de megvásárolhatjuk a lehető legjobbat is! Lehet, hogy nem fogjuk azonnal érezni a különbséget  - bár előfordulhat -, de hosszú távon biztosan megtérül a befektetés.

Ha nem is a drágább termékről beszélünk, hanem a mennyiségről. Ne elégedjünk meg a legegyszerűbbel, vagyis a legkevesebbel! Több kutatás kimutatta, hogy a zöldségekben, gyümölcsökben sokkal kevesebb a vitamin és az ásványi anyag, mint évtizedekkel korábban. A szervezetünk pedig több stressznek és méreganyagnak van kitéve. Tehát nemcsak a kereslet nőtt meg, hanem a kínálat is csökkent. Így mindenből jóval többet kell bevinnünk ahhoz, hogy az optimális hatást elérjük.

 

Természetesen, aki szkeptikus, vagy úgy gondolja, hogy a testünket felesleges tovább terhelni “mesterséges” vitaminokkal, azokat is megértem. Ugyanakkor remélem, ők is találnak olvasnivalót maguknak a blog bejegyzései között!

 

 

Címkék:

Kommentek

  1. sivike77 szerint:

    Látom te is a természetes dolgokat kedveled.Igen igazad van igen is szükség van az étrend kiegészitőkre és a vitaminokra is de nem arra amit a gyógyszer multik gyártanak.Hanem amik a természet által megteremtet alapanyagokat tartalmazó termékekre.Meg kérdezhetem,hogy házi patikád van vagy valamelyik cég által forgalmazott termékeket szeded.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be.

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!